Междузвездните пътешествия вече няма да са фантастика

Американският инженер Харолд Уайт, който преди това е работил в НАСА, случайно направи откритие, потвърждаващо реалността на уарп балона.

Според научното издание European Physical Journal, откритието на Уайт отваря пътя към изкуствено изкривяване на тъканта на пространство-времето.

Уайт е ентусиаст на уарп технологии и работи по редица перспективно проекти в тази област по договор с DARPA. В същото време бившият аерокосмически инженер на НАСА разработва свой собствен стартъп Limitless Space Institute.

Ученият направи откритие, доказващо реалността на уарп мехурчетата, комбинирайки собствените си изследвания, договори с Limitless Space Institute и резултатите от работата на DARPA. Откритието е направено случайно – Уайт отбелязва, че е открил раждането на уарп балон там, където най-малко е очаквал.

„Изследвах ефекта на Казимир в контекста на различни геометрични структури. Говорим за определени квантови явления, които могат да се проявят на микро ниво, провокирайки взаимно привличане на обекти. На макро ниво това е например раждането на острови от боклук в Световния океан. В хода на анализа на разпределението на енергиите в една от тестовите конфигурации се оказа, че индикаторите потвърждават възможността за съществуване на основен мехур. Тоест можем да създадем технологии, които изкуствено ще огъват пространство и време, което е стъпка към междузвездните пътувания“, казва Уайт.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *