Все повече учени допускат, че човечеството съществува в симулация

Изследователят по компютърни науки Ризван Уирк, който публикува книгата Simulation Hypotheses, счита, че човечеството може да съществува в симулация – както в Матрицата.

За невероятното научно предположение съобщава BBC Science Focus Magazine.

Човечеството не просто може да живее в симулация, но най-вероятно живее в нея – счита Вирк, който изучава научни трудове по темата. Изследователят се основава на трудовете на оксфордския философ Ник Бостром, който е убеден, че всяка технологично напреднала цивилизация в крайна сметка стига до създаването на симулация, подобна на показаната във филма „Матрицата“.

Оказва се, че във Вселената могат да съществуват много симулации. Има само една реалност. Чисто математически, шансовете да попаднете в симулирана реалност са много по-големи.

Вирк разглежда Вселената като информационно-базирана система, чиито субатомни частици са битове. В този случай нашият свят може наистина да се окаже симулация, зад която стоят неизвестни високоразвити същества (може би – хора от бъдещето, които симулират миналото на човечеството, опитвайки се да разберат някои исторически тънкости).

Теорията за Мултивселената, както подчертава Ризван Вирк, също потвърждава дигиталната природа на околния свят.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *