Академик Лео Бокерия разказа къде се намира човешката душа

Президентът на Националния медицински изследователски център по сърдечно-съдова хирургия Бакулев, президент на Всеруската обществена организация „Лига на здравето на нацията“, академикът на Руската академия на науките Лео Бокерия определи местоположението на човешката душа.

Той сподели мнението си в интервю за РИА Новости.

„Често ме питат къде се намира душата. Казвам, че е в кръвоносната система. Когато кръвоносната система спре, тогава тя си тръгва“, каза кардиологът.

В скорошно интервю Бокерия разкри начин да се достигнат 100 години. Той описа движението и позитивния поглед към света като условия, които ще помогнат за осигуряване на дълголетие.

„Не казвам, че трябва да прощавате на всички, просто се предпазвайте от ненужни хора. Е, и най-важното, вярвам, че това е фокусиране върху живота“, каза лекарят.

По-рано Бокерия посъветва тези, които са били болни от COVID-19, да четат на глас в продължение на 15 минути на всеки час. Според академика подобно упражнение помага за възстановяване на дихателната мускулатура след боледуване.

„Имам метод, може би някой ще ме чуе. Препоръчал съм на много мои приятели, познати, когато се разболеят, да четат някакъв текст на глас в продължение на 15 минути. Можете дори да четете описанието на хладилника, така че да не е толкова отвратително“, подчерта той.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *