Академик Лео Бокерия разказа къде се намира човешката душа

Президентът на Националния медицински изследователски център по сърдечно-съдова хирургия Бакулев, президент на Всеруската обществена организация „Лига на здравето на нацията“, академикът на Руската академия на науките Лео Бокерия определи местоположението на човешката душа.

Той сподели мнението си в интервю за РИА Новости.

„Често ме питат къде се намира душата. Казвам, че е в кръвоносната система. Когато кръвоносната система спре, тогава тя си тръгва“, каза кардиологът.

В скорошно интервю Бокерия разкри начин да се достигнат 100 години. Той описа движението и позитивния поглед към света като условия, които ще помогнат за осигуряване на дълголетие.

„Не казвам, че трябва да прощавате на всички, просто се предпазвайте от ненужни хора. Е, и най-важното, вярвам, че това е фокусиране върху живота“, каза лекарят.

По-рано Бокерия посъветва тези, които са били болни от COVID-19, да четат на глас в продължение на 15 минути на всеки час. Според академика подобно упражнение помага за възстановяване на дихателната мускулатура след боледуване.

!-- Composite Start -->

„Имам метод, може би някой ще ме чуе. Препоръчал съм на много мои приятели, познати, когато се разболеят, да четат някакъв текст на глас в продължение на 15 минути. Можете дори да четете описанието на хладилника, така че да не е толкова отвратително“, подчерта той.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *