Инцидентът, който убеди американското разузнаване в съществуването на извънземни (видео)

На 7 януари 1948 г. пилотът на Националната гвардия на ВВС на Кентъки капитан Томас Ф. Мантел загива, докато преследва НЛО в инцидент, който помага на американското разузнаване и експерти да се убедят, че извънземните съществуват.

Разказва Daily Star:

„Отначало денят изглеждаше като нормален ден за персонала на летище Годман във Форт Нокс, Кентъки, но към обяд пилотите изпаднаха в хаос.

Приблизително в 13:45 сержант Куинтън Блекуел съобщи за „много бял“ летящ обект с червена рамка отдолу в далечината. Командирът на базата полковник Гай Хикс описва обекта като „около една четвърт от размера на пълната Куна“, когато той и други наблюдават мистериозния обект в продължение на около 35 минути.

Без да се знае какъв е обектът, който според съобщенията се движи със скорост 500 мили в час на височина 10 000 фута във въздуха, е взето решение да се изпратят пилоти за разследване.

Четири P-51D Mustang от полет C на 165-та изтребителна ескадрила на Националната гвардия на Кентъки излитат. Един Мустанг бил с малко гориво и бързо се върнал в базата, но трима други продължават преследването, включително един, пилотиран от капитан Томас Ф. Мантел.

Няколко доклада твърдят, че той описва обекта като „метален и голям“ малко преди да изгуби съзнание поради липса на кислород.

Самолетът започва да се приближава по спирала към земята, преди да се разбие около 15:18 във ферма на границата с Тенеси. Когато тялото на пилота е извадено от останките, НЛО напълно изчезва.

В публикуваните документи се казва, че трагедията е накарала някои служители на разузнаването на ВВС да обърнат внимание на наблюденията на НЛО. Сред слуховете, според изследователя Къртис Пийбълс, има твърдения, че летящата чиния е била или съветска ракета, или космически кораб, който е свалил самолета, когато се е приближил твърде близо.

Отбелязва се също, че тялото на капитан Мантел е намерено пронизано с куршуми, но също така пише, че тялото е изчезнало, че самолетът е напълно унищожен във въздуха, че отломките му са радиоактивни.

Въпреки това, никога не е имало доказателства в подкрепа на някое от тези твърдения и никога не е било потвърдено, че е така. Но този инцидент остана в историята, тъй като промени отношението на обществото към НЛО.“

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *