Първият НЛО е посетил Земята преди 780 000 години

През последните няколко десетилетия има много докладвани наблюдения на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), но всички си задаваме въпроса кога всъщност е започнало всичко?

Кога е било първото наблюдение на НЛО в историята?

Повечето хора са чували за наблюдението на летяща чиния от Кенет Арнолд през 1947 г. или за известната мистериозна катастрофа в Розуел през същата година. Оттогава дълъг списък от инциденти с НЛО попада в заглавията по целия свят, от странната история за Травис Уолтън, който се телепортира на борда на извънземен кораб, до пилоти от ВМС на САЩ, които заснеха неидентифициран хиперзвуков обект на своите камери.

Неидентифицираните летящи обекти и неидентифицираните въздушни явления (ОАЕ) все повече влизат в заглавията на медиите. Министерството на отбраната на САЩ започна да привлича други страни, като Япония, за изграждане на съюзническа мрежа за наблюдение на небето за аномални посетители. Луис Елизондо, бивш експерт по отбраната в Програмата за НЛО на правителството на САЩ (AATIP), дори спомена възможните древни корени на феномена в популярно шоу на History Channel. Колко далеч в историята на нашата планета се простират тези срещи и прояви?

Отговорът може да шокира всеки.

Първият НЛО е посетил Земята преди 780 000 години

Изглежда, че първият извънземен обект в нашето небе е бил видян не от съвременните хора, а от нашите еволюционни предци, архаичните  Homo erectus, преди около 780 000 години!

Серия от изследвания на НАСА установи, че преди около 780 000 години странен обект е пристигнал от дълбините на космоса. Това тяло е било с километрови габарити и трябва да се е движило с над 32 186 километра в час, което е типично за големи космически тела, движещи се през Слънчевата система (някои се движат многократно по-бързо).

Когато голямо тяло се носи към Земята с такава колосална скорост, са възможни два сценария: или обектът ще прелети под въздействието на гравитацията на нашата планета, или ще се сблъска с повърхността. Вторият сценарий е катаклизъм.

Въпреки това, разследванията на НАСА установиха, че обектът е паркирал в орбита, сякаш е могъл по някакъв начин да се забави.

Въпреки че някои много малки скалисти тела с размерите на автомобил могат временно да обикалят около Земята, нашата планета просто не е достатъчно масивна, за да окаже такова въздействие върху нещо с диаметър няколко километра.

Юпитер и Сатурн, например, имат невероятно гравитационно привличане и е известно, че отклоняват идващите комети, но това не е случаят с малките, скалисти светове на вътрешната Слънчева система.

Странностите не свършват дотук.

Обширно австралийско тектитно поле

Тектитите са клас импактитни скали, които представляват малки разтопени парчета светлозелено, тъмнозелено, понякога черно, белезникаво или жълто стъкло с най-разнообразна форма, най-често с характерни включвания под формата на газови мехурчета: 435. Те са от метеоритен, астероиден или кометен произход.

След неопределен период от време на престой в орбита, странният посетител претърпява дълъг процес на прегряване или самотопене, в резултат на което се превръща в стъкло.

Тогава капки замръзнало течно стъкло се изсипват върху огромна територия на Земята, от Антарктида до Южен Китай. Химическият анализ на откритите отломки показва, че каквото и да е било това нещо, то някога е било съставено от 75% кварцов кристал, материал, централен за нашите технологии за обработка на информация, както и значително количество алуминий, желязо, калциев оксид, магнезиев оксид, калиев оксид и различни микроелементи.

Интересното е, че много от тях са съединения със свойства, потенциално важни за дизайна на космически кораби.

Никой известен естествен космически посетител, било то комети, метеорити или астероиди, никога не е бил съставен от повече от 60% силициев диоксид. В повече от едно проучване учените предполагат, че обектът съдържа следи от изотопи, показващи междузвезден произход, което потенциално го прави първият научно регистриран посетител в нашата Слънчева система.

Именно чрез подробен анализ на подобен на стъкло фрагмент, наречен австралитен тектит, научихме толкова много за този необясним древен пътешественик от подземния свят. До ден днешен, след век изследвания, никой не знае точно какво е било това, откъде е дошло или как се е озовало в орбита, преди да експлодира, което прави това оригинално тяло първият регистриран НЛО.

Тектит и неговата форма, образувани по време на навлизането в атмосферата

Някои изследователи се опитаха да обяснят австралийската мистерия, като се позоваха на сблъсъка на огромен астероид някъде в Югоизточна Азия, други твърдят, че това е резултат от факта, че парче от Луната се е откъснало и е отлетяло в нашата посока. Тези хипотези се обсъждат от десетилетия и въпреки че всяка от тях има убедителни предимства, за съжаление и двете не успяват да обяснят наблюдаваните факти.

Предимството на лунната хипотеза е, че обяснява как стъклено вещество може да падне върху нас от космоса. Ако астероид се сблъска с лунната повърхност и отнесе много разтопена скала, възможно е част от получения тектитен материал да падне при нас. Тази идея в крайна сметка беше изоставена, след като беше открито, че Луната не е съставена от вида материал, който може да съответства на фрагментите от австралит.

Хипотезата за въздействието върху Земята силно предполага, че стъклото съдържа съединения, които може да съответстват на някои от смесените шисти на Земята. Може ли бързо движещ се обект да ни удари достатъчно силно на правилното място, за да се обясни огромното поле от отломки и необичайното образуване на стъкло?

Въпреки че този модел остава популярен, отговорът е Не. Проучванията на НАСА показват съвсем ясно, че така наречените австралитни обекти са се образували в космоса по време на период на продължително нагряване, преди постепенно да се освободят в атмосферата. Не само, че практически не съдържат вода, но дори съдържат твърди вакуумни мехурчета.

Може би най-проблематичното от всичко това е, че според наблюденията, позовавайки се на добре приетия закон на Стокс за силата на триене на течности, тектитното стъкло трябва да се нагрява по специален начин, в резултат на което повечето от мехурчетата са отстранени и е оставен много хомогенен материал.

При удара освобождаването на енергия е изключително мощно, но в същото време краткотрайно. Такова бързо нагряване и охлаждане би довело до образуването на стъкло с голям брой мехурчета и материалът няма да бъде хомогенен.

Някои парчета трябва да имат включвания на частично разтопена скала или различни елементи от разнообразния геоложки състав на мястото на удара. Накратко, продължителното нагряване и окисляване на изходния материал за австралитите просто не може да се припише на удар, без да се нарушат добре установени физични закони.

Ако това не е парче от Луната или някакъв известен природен обект, който се е разбил в нашата планета, тогава какво би могло да бъде?

Невероятно, но много от нашите астробиолози и астрономи открито заявяват, че един ден нашият свят ще бъде посетен от постбиологичен извънземен изкуствен интелект, извънземни същества, които съществуват под формата на огромни мобилни силиконови мрежи. Възможно ли е едно от тези свръхнапреднали същества вече да е посетило Земята и нашите далечни предци Homo erectus са наблюдавали техните огромни силициеви мрежи-кораби, обикалящи над главите им в нощното небе?

Аномалният процес на нагряване, който произведе този силно пречистен и хомогенен австралитен тектитов материал, може много да е резултат от критичен провал в технологията за екзотично задвижване, която позволи на този извънземен разум да навигира в нашата галактика.

Също така интригуващ е фактът, че преди 780 000 години нашата планета е преживяла последното регистрирано пълно геомагнитно обръщане. Пълно обръщане на северния и южния магнитни полюси.

Може ли тази дълбока планетарна енергийна промяна да има нещо общо с първия регистриран НЛО в света и събитията, довели до неговото унищожение?

Струва си да се отбележи, че случилото се изобщо не може да бъде банална авария, причинена от техническа повреда. Цивилизацията, създала такива кораби, едва ли би допуснала подобни повреди.

Кой знае… може би е било умишлено „засяване“ на нашата планета с разум? Ако дизайнът на кораба е бил матрица за съхраняване на информация, тогава е вероятно същата светлина да е била хвърлена върху нашата планета и нашите диви примитивни предци, като тази, донесена от Прометей, но този огън не е унищожавал, а е отварял очите на нас – хората.

Може би това събитие е превърнало маймуните в хора, а не прословутата измислена „еволюция“ на Дарвин?

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *