Кой влиза в гигантските „входове“ към подземните градове на Антарктида?

Един от сателитите, снимащи Антарктида през 2016 г., откри на ледения континент странно образувание, напомнящо по формата си на гигантски вход към пещера или тунел.

Размерите на този „вход“ са невероятни – те са около 90 метра широки и 30 метра високи. Изкуствено или естествено образувание е този обект? Много изследователи все още спорят по този въпрос.

Съвременната Антарктида представлява 14 милиона квадратни километра безплодна ледена пустиня с много сурови природни условия.

Температурата на въздуха в най-студеното време достига от -65 до -80 градуса по Целзий, а скоростта на вятъра достига до 300 километра в час. На този континент няма постоянни селища, с изключение на научните станции на някои държави, чийто персонал периодично се сменя. Но винаги ли са съществували такива условия в Антарктида?

Картата на Пири Рейс показва този континент без ледена покривка, като в същото време изобразяването му е много точно.

Това е косвено доказателство, че е имало карти на Антарктида и следователно интелигентен живот по времето, когато този континент, състоящ се от два огромни острова, все още не е бил обграден от хилядолетна ледена покривка.

Но ако по това време е имало технологии, които са направили възможно създаването на висококачествени карти на континентите, тогава дали тези високоразвити цивилизации от миналото са били в състояние да създадат такива изкуствени обекти като този огромен вход?

Освен това този „вход към тунела“ далеч не е единственият. На няколко километра от първия „вход“ от другата страна на билото има друга подобна структура, чийто изкуствен характер според някои изследователи е извън съмнение.

На снимката виртуалните археолози видяха не само самия вход, но и гигантски „люк“, който представлява механизъм под формата на изпъкнала врата, изработена от сив метал с огромни нитове по ръбовете, които отварят и затварят този вход.

Тези обекти са открити за първи път на Земята на кралица Мери в източната част на Антарктида от американския изследовател Джоузеф Скипър, който от много години изучава различни интересни места на нашата планета и природни феномени, използвайки снимки от научни и изследователски експедиции.

Така, като се има предвид, че тези структури изглеждат напълно изоставени, може да се направи напълно логичен извод за съществуването в далечното минало на високоразвита цивилизация на територията на Антарктида.

Възможно е тези „входове“ към някакъв вид „подземен град“ или „база“ да са били открити поради изменението на климата и началото на топенето на ледената покривка на Антарктика.

Но е напълно вероятно някой все още да използва тази подземна структура…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *