Трите най-мръсни тайни на Вселената

Ако ги разберете, това ще промени живота ви

Нищо няма значение, освен значението, което вие самите придавате на нещо…

Времето лети бързо и стойността на всеки момент не може да бъде оценена. Радвайте се на настоящето, стремете се към целите си, грижете се за себе си и околните. Създавайте живота си на макс, насладете се на процеса…

1. Всичко е безсмислено

Животът е безсмислен, докато не му придадете смисъл. Всичко, което се случва в живота е неутрално, докато не му придадете смисъл.

В момента в света се случват много неща. Войни, епидемии, инфлация и т.н. Един човек може да тълкува това като нещо ужасно и да живее в постоянен страх. Друг човек може да тълкува това като нещо неизбежно, което ще накара света да се събуди и да живее с надежда за по-добро бъдеще.

В зависимост от значението, което решите да придадете на живота, вие го преживявате като резултат.

Перспективата е всичко.

Нищо няма друго значение освен значението, което вие му придавате. Ако промените гледната си точка, ще възприемете нещата по различен начин. Научете се да правите това и ще можете да се откажете от всичко, което искате.

Понякога се привързваме твърде много към значението, което придаваме на нещо, и затова е по-трудно да го изоставим. Нещата стават малко по-лесни, когато направите избора да промените гледната си точка и да й придадете ново значение.

Когато не можете да пуснете някого, това не означава, че не можете да го направите. Това, от което не можете да се откажете, е значението, което му придавате. Това, от което се страхувате да се откажете, е вашата идентификация с тази привързаност. Вие сте привързали чувството си за идентичност и щастие към него, така че трябва да се придържате и да се борите за него, в противен случай ще загубите себе си.

Ако някой, когото сте обичали най-много на света, ви е измамил и е разбил сърцето ви, старото значение може да е, че вече няма да можете да обичате по същия начин. Променете малко гледната си точка и можете да кажете, че това създава пространство за привличане на някой, който ще ви обича повече от всичко на света.

Винаги можете да изберете да създадете нови значения, които ще ви помогнат да живеете по-лесно. Можете да изберете овластяващи значения, които подхранват следващата ви стъпка, вместо обезсилващи значения, които ви парализират.

Можете да преосмислите ситуацията по начин, който улеснява освобождаването.

2. Вселената е баланс

Трябва да има баланс във всичко. Вселената изпраща балансиращи сили, когато има твърде много от нещо.

Ето защо колкото повече се опитвате да контролирате нещо, толкова повече се чувствате извън контрол. Ето защо, когато искате нещо твърде много, го отблъсквате. Ето защо в крайна сметка се отдръпвате от някого само за да се привърже към вас.

Това е балансиращата сила на Вселената.

Колкото повече работите за пари, толкова по-трудно е да ги задържите, когато ги получите. Но правете това, което обичате, безгрижно и парите просто ще потекат към вас, сякаш сте магнит за пари.

Ние нямаме контрол над нищо в тази Вселена.

Всичко се прави от невидими вселенски сили.

Колкото повече свобода се опитвате да създадете за себе си, толкова по-ограничени ще се чувствате. Но спри да се опитваш да налагаш нещо и ще станеш свободен.

Колкото повече се опитвате да наложите нещо на хората, толкова повече те го отхвърлят. Но след като спрете да опитвате и просто давате пример, хората ще искат да знаят повече.

Колкото повече духовно пробудени хора се опитват да накарат хората да се събудят, толкова по-странни изглеждат. Но колкото повече се фокусират върху себе си и духовното си израстване, толкова по-интересни стават.

Бъдете арогантни и самохвални и ще паднете на земята. Бъдете смирени и това ще ви издигне.

Колкото повече се опитвате да бъдете перфектни и уверени в ежедневните си дейности, толкова по-тревожни се чувствате през целия ден. Приемете себе си и своите недостатъци, обичайте се такива, каквито сте и толкова по-неустоими и привлекателни ще изглеждате.

Поставяйки някого на пиедестал, за да може да види, че го обожавате, вие го поставяте в позиция, в която ще ви гледа отвисоко.

Колкото повече искаш, толкова повече ти липсва. Колкото повече желаеш, толкова повече ще страдаш.

Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.

Прости на човека, който те е наранил и ще имаш шанс да забравиш за болката, която ти е причинил. Дръж се за това, което е направено, за да те нарани, и също ще се държиш за тази болка.

Колкото повече се опитвате да направите нещо, толкова повече съпротива създавате.

Искате ли да привлечете любовта? Не я търсете. Бъдете любов и ще я привлечете.

3. Животът ще свърши преди да се усетите.

Всички ще си тръгнем някой ден. Преди да се усетите, животът ви ще свърши. Това не трябва да ви плаши. Това трябва да ви даде сили да започнете да живеете.

Време е да започнете да живеете сега, защото времето лети!

Често правим грешка, като си мислим, че имаме време. Смятаме, че всичко винаги ще бъде там. Ние мислим, че хората винаги ще бъдат там и че винаги ще имаме нещата, които имаме сега, но нищо не трае вечно.

Ако живееш всеки ден така, сякаш може да е последният ти ден на земята, ще живееш преди да умреш. Ще се насладите на настоящето в настоящия момент.

Ако видите любимите си хора и разберете, че може да ги няма на следващия ден, ще ги обичате и ще се грижите за тях много повече. Ако погледнете нещата, които имате и знаете, че всеки момент могат да ви бъдат отнети, ще бъдете много благодарни за тях.

Целта на тази тайна е да ви накара да се насладите на процеса. Защо не се насладите на пътуването към целта си? Защо не се позабавлявате малко на път за там?

Вселената винаги ще бъде пълна с мистерии. Бъдете спокойни, без да знаете какво предстои.

Колко скучен би бил животът, ако знаехте как точно ще се развие утрешният ден? Неудобната несигурност на живота го прави заслужаващ да се живее.

Приемете, че не знаете какво крие бъдещето за вас и не гледайте в него. Не ни е дадено да знаем. Да си тук и сега е красотата на живота.

Не губете дните си в плач за миналото или в тревоги за бъдещето. Някой ден ще погледнете назад към този момент и ще изпитате носталгия. Насладете му се сега, за да не съжалявате утре. Направете днешния ден страхотен и утрешният ще го последва.

Животът изглежда толкова дълъг, но ще свърши, преди да се усетите. Наслаждавайте му се, докато го имате и не се тревожете за това, което не можете да контролирате.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *