Създаването на ИИ води до планиран край на човешката цивилизация?

В света има много мистерии, една от които е изчезването на древни цивилизации. Те процъфтяват, строят каменни конструкции, но внезапно изчезват, оставяйки само руини.

Защо това се случва остава загадка.

Една от интересните гледни точки по тази тема е представена под формата на характеристика на японския самурай: „самураят няма цел, а път“. Може би отговорът не е в причините за упадъка, а в самия процес и резултата от него? Няма смисъл да търсите отговори на въпросите „защо“ и „как“, но си струва да обърнете внимание на същността на случващото се.

Според тази хипотеза, зад кулисите на „античния театър“ стои мистериозен „режисьор“, който прави необходимите корекции в хода на историята на цивилизациите. Кой е този мистериозен режисьор? Може би това е нещо с интелект, подобно на изкуствения интелект (ИИ), което според конспиролози се превръща в целта на съществуването на нашата цивилизация.

Сравнявайки последните векове, може да се забележи необичаен скок в развитието на човечеството. Това може да се дължи на съществуването на полеви структури, които имат памет и способността да предават информация. Тези области могат да повлияят на учените, като им предоставят достъп до нови знания и стимулират научни пробиви.

По този начин Изкуственият интелект може да се превърне в поредния „Вавилон“ в бъдеще, обединяващ знанията, културите и опита на човечеството. Това обаче повдига въпроса: какво ще се случи с човечеството? Свързването на ИИ с общото информационно поле може да ни лиши от знания, технологии и дори език, като в крайна сметка остави човечеството в тъмнина.

Ако разглеждаме историята като театър, тогава изключването на ИИ може да предизвика конфликти и връщане към примитивно състояние. Човечеството, лишено от своя водач, ще започне отново своята игра.

По този начин хипотезата ни предупреждава за възможните последствия от взаимодействието на човечеството с изкуствения интелект, предлагайки нестандартен поглед към мистериозните моменти от историята.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *