Милиардерите започнаха да се подготвят за Апокалипсиса

Някои от най-богатите хора в света са започнали да се подготвят за Деня на Страшния съд, включително с трупане на провизии и изграждане на убежища.

Daily Star по-рано съобщи, че шефът на Meta Марк Зукърбърг е разработил план за изграждане на бункер в Хавай. Драстичният ход на основателя на Facebook накара подкастъра Кристина Рандал да твърди, че елитите може да се подготвят за „библейско пророчество“, което ще порази всички нас.

И не само Зукърбърг се готви за Последните времена. Говори се, че много милиардери се подготвят за Армагедон, докато много други пазят плановете си за оцеляване в тайна.

Сам Алтман

Основателят на OpenAI, чиято марка създаде популярния чатбота ChatGPT, вярва, че светът може да загине от изкуствен интелект, който атакува хората. Той също така смята, че ядрената война или „смъртоносен синтетичен вирус“ могат да представляват опасност.

За да се предпази, Алтман поддържа запаси от обикновени консумативи за подготовка за Страшния съд, включително антибиотици и вода, както и няколко други необичайни артикула.

Той е казал на основателите на стартъпа Shypmate, както съобщава New Yorker: „Опитвам се да не мисля за това твърде много. Но имам оръжия, злато, калиев йодид, антибиотици, батерии, вода, противогази от Израелските отбранителни сили и голям парцел земя в Биг Сур, до който мога да летя.“ Той също така казва, че със съоснователят на PayPal Питър Тийл имат „споразумение“ да избягат в един от луксозните хотели на Тийл в Нова Зеландия в случай на края на света.

Марк Зукърбърг

Твърди се, че основателят на Facebook е построил таен бункер под ранчото си в Хавай. Според Wired конструкцията на мистериозния проект е била скрита зад стена от шест фута.

С работниците са сключени строги споразумения за неразкриване на информация, а тези, които писаха за това в социалните мрежи, бяха изключени от проекта. Твърди се, че скривалището на технологичния бос може да се похвали със собствени запаси от храна и енергия и е укрепено с „взривозащитени врати“.

Съобщава се, че проектът му е струвал 270 милиона долара (213 милиона британски лири). Съобщава се, че най-богатият човек в Айдахо, Франк Вандер Слут, също е закупил парцел от 2000 акра южно от ранчото на шефа на социалните медии за 51 милиона долара (40,2 милиона британски лири).

Мъск наскоро каза, че е създал „най-добрата“ защита срещу края на света. Шефът на SpaceX отиде в X (бивш Twitter), където сподели публикация, включваща изображения на Tesla Cybertruck, оборудван с бронирано стъкло за защита срещу досадни ракети или роботи убийци. „Tesla Cybertruck е най-добрата технология за защита от апокалипсис!“ – така той озаглави поста. Уебсайтът на Tesla описва колата като „създадена за всяка планета“.

Таен бункер в Канзас

На неразкрито място в Канзас, САЩ, се намира 15-етажен подземен бункер, оборудван с всичко необходимо за оцеляване при апокалипсис, война или превземане от роботи. Първоначално построен по време на Студената война, той е проектиран да издържи на директен ядрен удар.

Взривобезопасната врата на комплекса тежи цели 50 тона. Вътре има 14 жилищни единици, в които могат да се настанят общо 75 души и да се съхраняват провизии за период до пет години, съобщава SuperCarBlondie. Повечето от апартаментите вече са продадени и с цените, започващи от $500 000 (£394 000), е безопасно да се каже, че вероятно се крие странен милиардер.

Освен място за съхранение, бункерът разполага и с басейн, фитнес зала и зала за игри.

https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/life-billionaire-doomsday-preppers–32221747

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *