Професор Уилям Ромозер доказа: На Марс има живот!

Авторитетен научен сайт публикува изследване, базирано на проучването на снимки, изпратени от марсианските ровъри. Изводът е впечатляващ – „На Марс  е имало и все още има живот.“

Тъй като учените отдавна се опитват да определят дали има живот на Марс, изследването на почетния професор от Университета в Охайо Уилям Ромозер показва, че вече имаме доказателства, представени на снимки от различни ровъри, съобщава phys.org.

Д-р Ромозер няколко години проучва снимки от Червената планета, които са достъпни в Интернет. Той е открил многобройни примери на насекомоподобни форми, както и форми, подобни на влечуги, както на вкаменелости, така и на живи същества. Той представи своите открития във вторник, 19 ноември, в Националното събрание на Ентомологичното общество на Америка в Сейнт Луис, Мисури.

„На Марс е имало и все още има живот“, казва Ромозер, отбелязвайки, че изображенията очевидно показват както фосилизирани, така и живи същества. „Има очевидно разнообразие сред марсианската насекомоподобна фауна, която проявява много черти, подобни на земните насекоми, които се интерпретират като напреднали групи – например наличието на крила, сгъване на криле, летене и различни структурирани елементи на краката.“

Многобройните фотографии показват изображения, в които сегменти от тялото на членестоногите заедно с крака, антени и криле могат да бъдат отличени  от околността, а една от тях дори изглежда показва едно от насекомите да лети.

Предполагаеми изкопаеми насекоми. Анализ от д-р Уилям Ромозер

Различното поведение на полета се наблюдава в много изображения, казва Ромозер. Тези същества приличат много на земните пчели. Други изображения показват, че тези „пчели“ изглежда се крият или гнездят в пещери. Други показват вкаменено същество, наподобяващо змия.

Ромозер отбеляза, че интерпретациите на насекоми и влечуги, които той описва, може да се променят в бъдеще с развитието на знанията за живота на Марс, но самият обем от доказателства е убедителен.

„Наличието на висши метазойни организми на Марс предполага наличието на хранителни / енергийни източници и процеси, хранителни вериги и мрежи и вода като елементи, които функционират в жизнеспособна, макар и екстремна, екологична среда, достатъчна за поддържане на живот“, каза той.

Вода на Марс е регистрирана няколко пъти, включително повърхностни води, открити от инструментите на Viking, Pathfinder, Phoenix и Curiosity.

„Представените тук доказателства за съществуването на живот на Марс осигуряват солидна основа за много други важни биологични, както и социални и политически въпроси“, добавя той. Това също така представлява солидна обосновка за по-нататъшно проучване.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Мистериите на Марс: Учените установиха категорично, че някой или нещо произвежда кислород на Червената Планета!

За първи път в историята на космическите проучвания учените измериха сезонните промени в газовете, които запълват атмосферата, непосредствено над повърхността на кратера Гейл на Марс. В резултат те забелязали нещо… Continue reading „Мистериите на Марс: Учените установиха категорично, че някой или нещо произвежда кислород на Червената Планета!“

 

Уфологът Скот Уоринг откри на Марс цял град (видео)

Скот Уоринг, известен с интересните си открития, отново привлече вниманието на обществеността. Разглеждайки снимки на повърхността на Марс, Уоринг просто не повярвал на това , което вижда – пред очите… Continue reading „Уфологът Скот Уоринг откри на Марс цял град (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *