Политическото устройство на държавите се ръководи от … паразити

Група учени, водени от Демиън Мъри от Университета на Британска Колумбия, Канада, са установили връзка между нивото на инфекциозните заболявания във всяка отделна страна и политическата и система, пише  германското списание Der Spiegel, позовавайки се на медицинския журнал PLoS One.

Страните, в които се отбелязва повишена честота на инфекциозните заболявания, обикновено са с по-авторитарни режими, а населението се придържа към антидемократични възгледи.

Работата е там, смятат учените, че “много причинители на опасни заболявания са невидими, тяхното разпространение до неотдавна се считаше за нещо мистично, а  единственият метод за предотвратяване на заразите е спазването на определени правила на поведение, подобни на ритуал.”

Само безпрекословно придържане към тези предписания е  давало резултати, а небрежността или по-лошо – отричането на правилата,  се превръщали в  риск за здравето. Именно затова,  казват учените, конформизмът се превръща в голяма полза за обществото в страните с висок процент на заболеваемост.

Разбира се, напомнят канадските учени, техните констатации се отнасят само за онези държави, в които превантивните мерки са имали все пак някакъв резултат, а не се навреждали на обществото.

Като цяло, в хода на проучването изследователите са използвали данни от 31 държави. Те оценили положението на правата на човека, политическите възгледи на населението, икономическите показатели и данните за разпространението на болести като малария, коремен тиф, проказа.

Разбира се, подчертава Der Spiegel, засега да се говори за правилността на тази теза е твърде рано, обаче, ако откритата от учените взаимовръзка наистина съществува, както изглежда “с помощта на програма за борба с инфекциите, може да се влияе  не само на здравето на хората, но също така косвено да се стимулира развитието на гражданските права  на човека и политическата свобода “.

 

Всеки човек е заразен със сложен многоклетъчен организъм, който паразитира в тялото му – Хидра! – I

Част 1. Какво представлява „ХИДРА? Човек е  заразен със сложен многоклетъчен организъм, който паразитира в човешкото тяло и някои от неговите проявления са подобни на смъдящия ефект в коремните клетки,… Continue reading „Всеки човек е заразен със сложен многоклетъчен организъм, който паразитира в тялото му – Хидра! – I“

 

Илюминатите са несвободни и ограничени от договор с древни нефизически същества – II

Продължение. Те обладават диво, изключително жестоко желание,  да притежават и да контролират, да имат власт над другите души. Те знаят първичната Истина,   която им е добре известна от древни… Continue reading „Илюминатите са несвободни и ограничени от договор с древни нефизически същества – II“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *