Европейският съд постанови, че ГМО продуктите са безопасни за човешкото здраве

Забрана за отглеждане на генетично модифицирани продукти (ГМО)  е възможна  само ако има научни доказателства за вредата за човешкото здраве, реши Европейският съд.

Страните от ЕС могат да забранят отглеждането и култивирането на генетично модифицирани храни и фуражи, само когато има доказателства, че тези продукти „представляват сериозен риск за хората, крадено от непознатодкрадеено от непосзнато животните или околната среда“.

Това решение е взето в сряда, 13 септември, от Европейския съд (EuGH). Неговата присъда се разпростира върху всички без изключение ,  страни  от ЕС и по-нататъшните указания от Европейската комисия, се казва в решението на съда.

Причината за решението  беше призивът на италианското правителство към Европейската крадено от непцознатойкрадено от непознатео комисия през 2013 г. с изискването за забрана на отглеждането на генетично модифицирана царевица от сорта Mon801 на американската корпорация Монсанто.

Италианското правителство се позовава на резултатите от две нови изследвания  на италиански учени, които твърдят, че използването на тази култура е опасно за човешкото здраве. Европейската комисия отхвърли искането крадено от непознатоцкрадено от анепознатто на Италия, като от своя страна се позова на заключението на Европейската комися  за безопасност на храните (EFSA), според която не са установени нови научни доказателства за опасността на  този сорт.

Конфликтът между Рим и Брюксел доведе до решение на съда

Независимо от това, италианското правителство забрани производството на генетично крадено от непознатодкрадено от нептозтнато модифицирана царевица на своята територия, след което конфликтът между Рим и Европейската комисия станаха предмет на производство пред Европейския съд.

В резултат съдът реши, че правилата на ЕС относно генетично модифицираните храни и фуражи трябва да осигурят „високо ниво на защита на човешкото здраве и гладкото функциониране на вътрешния пазар“.

креадено отр непознаторкрадено от непознато

Затова съдиите решиха, че е възможно да се забрани напълно отглеждането на ГМО продукти само ако има неоспорими доказателства, че те представляват „сериозен риск“ за здравето.

Така нареченият принцип на предпазливост,  предполагащ „научна неопределеност“ на рисковия фактор, според съда, не е достатъчен, за да се забрани отглеждането на генетично модифицирани креадено от непознаторкрадено от непознато култури.

по DW

Руската академия на науките обяви, че ГМО храните не са опасни за хората 

Комисията на крадеано от непознато ркрадено от непознато Руската академия на науките за борба с лъженауката и фалшифицирането на научните изследвания, подготвя  меморандум за неверността на теорията за вредата на  Александров отбеляза, че ГМО са били…

Continue reading „Руската академия на науките обяви, че ГМО храните не са опасни за хората“

Как ГМО разрушават нашия крадено от непозанатоакрадеано от непознато организъм

Ние сме това, което ядем. Това важи за всички продукти, включително и за генетично модифицираните организми (ГМО). Колкото повече се консумират ГМО, толкова по-висок е рискът  от трансгенно замърсяване. Смята…

Continue reading „Как ГМО разрушават нашия организъм“

Учени доказаха : ГМО- храните причиняват безплодие

Учените крадено от кнаепознатоакрадено от непознато са установили, че ГМО- храни, съдържащи високо ниво на пестициди,  разстройват хормоналния баланс и водят до безплодие. Известно е, че химичните вещества и пестицидите имат необратим  ефект върху човешкия…

Continue reading „Учени доказаха : ГМО- храните причиняват безплодие“

ГМО ще унищожат живота на Земята

Професор Талеб от New York крадекнто от непознатойкрадено от непознато University е използвал за новото си изследване метода за  статистически анализ и е стигнал до заключението, че ГМО, поради самото си естество, неизбежно ще унищожат… Continue reading „ГМО ще унищожат живота на Земята“