Срещу вас използват средства за контрол върху съзнанието – как да се предпазите

Ако си мислите,  че контролът върху  съзнанието е термин, който обсъждат само  луди конспиролози и се среща само в стари шпионски филми, то вие  грешите.

Проблемът с контрола върху съзнанието днес е толкова актуален, колкото и през 50-те години на миналия век. Тогава контролът над съзнанието се е  наричал „промиване на мозъци“ и се е използвал срещу американските войници в китайските лагери за военнопленници по време на Корейската война.

И така, какво всъщност е контрол върху съзнанието и какви мерки можем да предприемем, за да предотвратим използването му срещу нас?

Това е  концепция, според която мислите и действията на субекта могат да се контролират и управляват от външна сила с помощта на психологически или физически средства. Много често волята на субекта се пречупва, за да се придобие пълен контрол над него.

Ако мислите, че всичко това е пресилено и недостоверно, трябва да ви напомним, че контролът над съзнанието активно се използва активно:  като се започне от рекламите на стоки и  продукти и се завърши с  политическите натрапвания на медиите.

Ето какво най- често се практикува:

1. Изолация

Ако забележите, че вашите приятели и роднини постепенно се отдръпват от вас, най-вероятно някой се опитва да контролира разума  ви. Вашите близки без съмнение ще ви кажат, че с новия ви приятел, който се опитва да ви скара с всички, нещо не е наред, но под негово влияние няма да се вслушате в думите им. За да сломят духа ви, трябва ви накарат да се  почувствате самотни и уязвими.

2. Капризно поведение

Дали вашият партньор изпада в лошо настроение, ако не получи това, което иска? Започвате ли да му угаждате за да избегнете скандал? Това е началото на контрола върху вас: променяте действията си за да угодите на другия.

3. Mетакомуникация

Метод, който се състои в това, че човек прави леки намеци и подсказки, използвайки невербални сигнали. Например, ако  съпругът пита жена си,  всичко наред ли е при нея, а тя отговори: „Да,  добре съм“, но въздиша  и свива рамене, това ясно показва, че нещо я  безпокои, въпреки че вербалната й реакция е положителна.  Някои хора използват метакомуникацията за да внушават подсъзнателно мисли.

4. Невро-лингвистично програмиране

Невро-лингвистичното програмиране (НЛП) е метод за внедряване  на определени мисли в подсъзнанието на човек с помощта на езика, а  субектът не осъзнава това, което му  правят.

НЛП взема предвид индивидуалните характеристики на дадено лице и използва езика, за да му внуши нещо. Например, ако човек е визуално ориентиран, това означава, че ще се комуникира с него с помощта на визуални улики като „Виждаш ли какво имам предвид?“ По отношение на човек, свикнал със слухови сигнали, ще се използват фрази като „Чувам те перфектно“.

5. Безкомпромисни правила

Вашият партньор създава и налага необосновани правила за вашия начин на живот? Ако се сблъсквате с невъзможни срокове, строго регламентирано време за хранене и вземане на душ, липса на достъп до пари или общуване с приятели, значи някой се  опитва да контролира ваши разум. От вас се иска да спрете да вземате независими решения и да следвате строги правила за поведение.

Как да се  предотвратят подобни атака срещу вашето съзнание?

Ако се сблъскате с примерите, дадени по-горе, значи е  време да се отървете от контрола над вашия разум.

Поддържайте близки и топли отношения с приятели и роднини. Не позволявайте на новия си партньор или приятелка да ви забранява да общувате със стари приятели или членове на семейството си. Ако продължава да прави това, ще бъде по-добре да се разделите.

Не се примирявайте с мрачно и капризно поведение. Отнасяйте се към него с презрението, което заслужава. Обяснете на човека, който се държи като дете, че не възнамерявате да толерирате незрелите му изцепки.

Обърнете внимание на невербалните сигнали, които не съответстват на това, което човекът казва. Подлагайте ги на съмнение, ако  отговорите на човека не съответстват на езика на тялото му или действията му.

Методите на НЛП са най-трудни за разкриване, тъй като те се използват по правило от професионалисти. Ясен знак е първоначалното усещане, че сте намерили „вашият човек“, който е идеален за вас. Внимателно наблюдавайте кой повтаря след вас вашите жестове и думи и използва неясни фрази, които нямат смисъл.

Що се касае до безкомпромисни правила, в такива ситуации потърсете съвет от близки приятели и членове на семейството, тъй като ако сте в попаднали в тези обстоятелства, може би имате проблеми със самочувствието.

Кажете на приятелите или роднините си  всичко; тяхната незабавна реакция на това, което се случва, трябва да бъде достатъчна за да ви помогне да се измъкнете от този ужасен капан.

По материали на mindnews

Долетял на Земята извънземен представител за да запише земляните в „Каталога на разумните цивилизации“ и пита …

Долетял  на Земята извънземен представител за да запише земляните в „Каталога на разумните  цивилизации“ и пита … – Защо при изобилието на земя, вода и светлина, много хора на Земята… Continue reading „Долетял на Земята извънземен представител за да запише земляните в „Каталога на разумните цивилизации“ и пита …“

Привиденията всъщност са разумни холограми

Известно е, че човек, както впрочем и всеки биологичен обект, е източник на електромагнитно излъчване на различни честоти, включително и в най-интересния в този случай, микровълнов диапазон. Неговата особеност е,… Continue reading „Привиденията всъщност са разумни холограми“

Ридли Скот: „В нашата Галактика има 200 разумни извънземни цивилизации, срещата ни с тях ще е печална“ (видео)

Режисьорът Ридли Скот смята, че нашата галактика се обитава от стотици видове разумни същества и че всяка среща с извънземен разум едва ли ще завърши щастливо за човечеството, съобщава онлайн… Continue reading „Ридли Скот: „В нашата Галактика има 200 разумни извънземни цивилизации, срещата ни с тях ще е печална“ (видео)“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *