Човешката алчност няма граници…

Всяка Нова година си пожелаваме нещо специално и се надяваме на чудо. Празничната атмосфера ни заставя да гледаме по особен начин към предстоящата година и да вярваме, че тя определено ще бъде по-добра от предишната. И, разбира се, в този момент ние искаме да бъдем по-добри и по-щастливи.

Но има и такива, които година след година здраво се придържат към своите слабости.

Франклин Лоусън

Човекът живял в много скромен апартамент в покрайнините на Канзас Сити. Всичките му дрехи били дарени от благотворителни организации. Храната си изпросвал по бензиностанции и магазини. С една дума, начинът му на  живот указвал за липсата на пари, или по-скоро пълната им липса. Каква ли е била изненадата на санитарите и полицаите, когато дошли за да закарaт тялото му в моргата.

От матрака на стареца, който починал на 73-годишна възраст, те видели да стърчи банкнота от $ 100. От любопитство решили да видят какво има вътре в матрака. И намерили 350 хиляди долара! И тъй като наследници „беднякът“ нямал, парите били дадени на фонда на общината за подпомагане на други нуждаещи се.

Хенриета Хауланд Грийн за скъперничеството си е наречена вещицата от Wall Street

Този псевдоним е даден на Хенриета Хауланд Грийн. През 1998 г. списание „American Heritage“ я включва в списъка на най-богатите американци. Между другото в този списък тя е единствената жена.

Хенриета знаела, че пестеливостта е един от основните добродетели. Но както се оказва, и с това може да се злоупотребява.

Обикновено седмично за храна тя харчела не повече от пет долара. Тя често се местела от място на място и почти винаги се настанявала в евтини апартаменти под наем. За да укрива данъци се записвала под чуждо име. Освен това, както се говори, за да пести, не използвала топла вода.

Ходела облечена само с една черна рокля, която, отново заради икономии, прала само в изключителни случаи. Веднъж цяла нощ търсила пощенска марка, която струвала два цента.

Но алчността на жената достига своя връх, когато синът й си чупи крак. След като не могла да намери безплатна болница, където биха го приели, тя решава да лекува момчето си у дома. Резултатът от това „лечение“ довежда до ампутация на крака му. Операцията, между другото, плаща бащата, с когото Грийн била в развод.
През целия си живот синът и ходи с дървена протеза. След смъртта си, тя оставя повече от сто милиона долара, и това през 1916 г.

Роджър Доркас

Завещанието на американски милионер е едно от най-необичайните в света. По-точно е да се каже – абсурдно. След смъртта на Доркас всичките му $ 64 милиона отиват при Максимилиян. И всичко би било нормално, но Максимилиян е куче.

Роджър Доркас завещава на кучето си $ 64 милиона

Роджър Доркас умрял и оставя на кучето си цялото си състояние, а на съпругата си – нищо. Независимо от факта, че съдът взима страната на кучето, младата съпруга намира изход. Тя се омъжва за новоизпечения милионер.

Пол Гети

Той също е със статут на най-богатият човек в света и също бил невероятно стиснат. Петролният магнат поставил на вилата си таксофон на телефона за да не плаща разговорите на гостите си.

Когато е отвлечен внукът му, той категорично отказва да плати откуп за него и променя решението си едва след като получил плик с част от ухото на момчето. Въпреки това Гети плаща много по-малко от поисканата от похитителите сума.

Сили на мрака, тъмни същества от най-нисше ниво, нахлуват в нашия свят чрез изкуственото оплождане

       Светът като цяло (най-вероятно  с изключение на Китай, Индия и Африка) е залят oт вълна от безплодие и спад на раждаемостта. Не само България, където около 25 години сме… Continue reading „Сили на мрака, тъмни същества от най-нисше ниво, нахлуват в нашия свят чрез изкуственото оплождане“

Реки и езера мистериозно изчезват по целия свят

За последните три месеца вестниците все по-често съобщават за езера и реки, които внезапно изчезват  мистериозно и   това се случва по цял свят, пише strangesounds.org. Ето и  най-интересните инциденти.… Continue reading „Реки и езера мистериозно изчезват по целия свят“

Странните изчезвания на хора по цял свят се случват по един и същ сценарий

Дейвид Паулидес работи в правоохранителните органи повече от 20 години. Изучава случаите с изчезнали хора в Северна Америка и открива  странен модел. Местните власти разглеждат всеки случай поотделно, но Паулидес… Continue reading „Странните изчезвания на хора по цял свят се случват по един и същ сценарий“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *