Заснет е „Силует на Бога“ в Космоса!

Американският любител – астроном Кърт Морган разглеждал снимки, направени преди няколко години от известния телескоп „Хъбъл“, на официалния уебсайт на Националната космическа агенция на САЩ, и неочаквано открил нещо невероятно на един от кадрите.

Автоматичната орбитална обсерватория заснела мъглявината „Слонски хобот“, известна също така и  под кодовото име VDB 142, в съзвездието „Цефей“, пише Esoreiter.

„Слонският хобот“ се намира на около 3000 светлинни години от нашата планета, и се простира в Космоса на почти 20 светлинни години. Морган обърнал внимание на факта, че на една от снимките  мъглявината, която изглежда като гигантски концентрат от прах и водород, подозрително прилича на тъмна човекоподобна фигура (на снимката по-долу). Астрономът – на сериозно или не – я нарекъл „Силуетът на Бог“ и разказал за откритието си в интернет.

Трудно е да се каже дали той наистина счита, че „Хъбъл“ е заснел нещо божествено в дълбините на космоса. Така или иначе, много редовни потребители на виртуалното пространство наистина се заинтересовали от тази снимка. Между другото, има поне няколко уфологични култове в света, чиито членове са убедени, че могат да се получат доказателства за съществуването на Създателя по този начин: като се взират с помощта на мощни телескопи в най-отдалечените кътчета на Вселената.

Между другото, същият телескоп „Хъбъл“ през 1994 г. откри „Града на Бог“ в далечния Космос, и тази снимка буквално порази астрономите, както и всеки, който се интересува от космоса, с причините и целта на нашата Вселена. Откритието на Кърт Морган днес донякъде е подобно на това отдавнашно откритие, въпреки че не можа да предизвика такъв шок.

И все пак, какво всъщност е заснела орбиталната обсерватория, оптическа илюзия или нещо по-значимо и съществено за нас? ..

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

  •  

Тайните на древността: Защо са им трябвали на боговете куфарчета?

Малко хора се замислят върху това, че на всички континенти в изображенията на боговете присъства странен аксесоар в ръцете на бога. В много култури различни богове държат някаква чанта или… Continue reading „Тайните на древността: Защо са им трябвали на боговете куфарчета?“

  •  

 

Конспирации: Древногръцките богове са изобретили Робота Талос и изкуствената жена Пандора

Повечето от нас смятат, че роботите и изкуственият интелект са съвременни изобретения. Но има факти, които доказват, че хората знаели това преди хиляди години. Най-първите записки за автоматичните машини (автоматони)… Continue reading „Конспирации: Древногръцките богове са изобретили Робота Талос и изкуствената жена Пандора“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *