Досиетата НЛО: „Инцидентът в Кайкоура“ – оригинални кадри от контакта! (видео +)

На 31 декември 1978 г. филмов екип се качва на самолета Argossy за интервю с екипажа. На 20 и 21 декември друг самолет съобщава за среща с няколко НЛО и това е била причината за интервю с господин Фогарти и неговия екипаж.

След само десет минути полет е и първата им среща с НЛО. Операторът бързо сменя обектива на своята камера с вариообектив и след полунощ на 1 януари 1979 г. заснема няколко НЛО, които следвали и се приближивали до самолета през целия полет.

Той заснел НЛО от прозорците на пилотската кабина и наличието на тези неидентифицирани летящи обекти е потвърдено и от радарите на Уелингтън и авиодиспечерите.

Оригиналният 16 мм филм е запазен и е дигитализиран от експерти. Резултатът е бил видео, с висока разделителна способност, с качество Blue-Ray. Това е позволило да се разгледат в детайли всички НЛО, заснети тогава от журналистите.

Правителството на Робърт Мълдън, след като медиите публикуват данните за срещата с НЛО, разпорежда на ВВС да проведат разследване, което стигнало до заключението, че наблюденията могат да бъдат обяснени с природни, но необичайни явления.

Струва си да се отбележи, че в архивите на Нова Зеландия всички данни за контакти с НЛО са засекретени и когато след многобройни искания от обществото се планира да се предоставят тези файлове, военните се намесват, като отказват достъп, позовавайки се на факта, че файловете съдържат лична информация и с цел спазване на Закона за неприкосновеността на личния живот (Privacy Act) се ограничава достъпът до оригиналните файлове до 2050 г.

Репортерите, които заснемат НЛО, тръгват по маршрута, където самолетът на Валентич мистериозно изчезва. През октомври 20-годишният Фредерик Валентич изчезва, докато пилотира малък самолет Cessna 182L към Тасмания. Валентич информира авиодиспечерите в Мелбърн, че самолетът му е преследван от необикновен въздушен обект.

Пилотът описа странностите в поведението на появилия се НЛО и неговите конструктивни характеристики. Последното съобщение от Валентич в преговорите с диспечера гласи:

– Този необичаен самолет отново зависна над мен. Той виси … и това не е самолет. „

След тези думи диспечерът чува някакъв шум с продължителност 17 секунди, описан като „метални, стържещи звуци“, след което връзката била прекъсната. Както Валентич, така и самолетът му, никога не са открити.

Два месеца по-късно на остров Тасмания пилотите Верн Пауъл и Ян Пири от рейса Бленхайм-Крайстчерч забелязват странни светлини, появяващи се и изчезващи над бреговата ивица на Кайкура над острова.

Продуцентът на Мелбърнския канал, Леонард Лий, след като чува тази новина, потърсил репортера Куентин Фогарти, който работил в този канал, но бил на почивка със съпругата и децата си. Той също така наел и Дейвид Крокет, оператор на свободна практика от Уелингтън, заедно със съпругата му Нгире като звукооператор.

На 30 декември цялата група се качва на самолета на Safe Air -Argosy. Малко след излитането пилотите Бил Старт и Боб Худ забелязват странни светлини, появяващи се и изчезващи над бреговата ивица Кайкура на 20 мили западно.

„Докато сваляхме стойката на камерата, капитан Бил Стартъп ни викна, че трябва спешно да влезем в пилотската кабина, защото се случва нещо неразбираемо“, казва операторът Дейвид Крокет.

Той успяла да заснеме бързо движеща се ярка бяла светлина. Дейвид допълва: „Гледах как ярка светлина се приближава и се отдалечава. Куентин ме хвана за ръцете и започна да трепери. Нямах време да се тревожа … Куентин се нуждаеше от помощ. „

Самолетът каца в Крайстчърч за да разтовари вестници. Пилотите попитали репортерите дали биха искали да се върнат. Нгайр била твърде уплашена, затова останала в Крайстчърч. Останалите се съгласили и се качили на самолета с Денис Грант вместо Нгайър.

„Дейвид изразходва цялата лента в 16-милиметровата си камера“, казва Грант.

„Куентин ми се обади след полунощ от летището в Крайстчърч, за да разбера дали мога да осигуря нов филм. Бих могъл – но поставих условие: исках да се кача на самолет за полет до Бленхайм “.

Самолетът излита в 2:16 ч. Около три минути след излитането групата вижда ярка светлина вдясно. Радарът на самолета показал цел в същата посока на разстояние около 18 морски мили.

По-късно Фогарти ще каже пред камерата: „Да се ​​надяваме, че те са приятелски настроени.“

Крокет снимал само няколко минути. Светлината като че ли реагирала на движенията им в кабината. Когато се обръщали, светлината „се отклонявала“ от самолета. „Самият опит беше изключителен“, казва Фогарти.

Сега вижте самия филм и преценете за какво става дума:

оригинален запис

дигитализиран запис

по материали на e-chronicles

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Невероятната история с изчезването на Фредерик Валентич

20- годишният пилот Фредерик трябвало да придобие необходимия летателен опит за получаване на търговски лиценз. Той пилотирал едномоторен Cessna 182 при полет до King Island, разположен на 160 км от… Continue reading „Невероятната история с изчезването на Фредерик Валентич“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *