Извънземните съществуват и вече са посещавали нашата планета!

Преди да решите, че  ви предлагаме поредната конспирация, имайте предвид, че това не е измислица. Това казват учените. Те твърдят, че извънземните съществуват и вероятно вече са посещавали нашата планета. Може би дори им липсваме.

Помислете сами – каква е вероятността ние да сме единствените разумни същества в галактиката, да не говорим за Вселената? Американски учени твърдят, че са намерили отговора на въпроса, формулиран от италианския физик Енрико Ферми „Къде са всички?“ Тази главоблъсканица е известна като парадокса на Ферми. Но как учените се успели да намерят отговора на толкова сложен въпрос?

Учените решиха парадокса Ферми

През 1920 г. Алберт Айнщайн правилно отбелязва: „Защо Земята трябва да бъде единствената планета, на която има живот?“ Американските учени също смятат така. Те са публикували своите изследвания в престижното списание The Astronomical Journal.

Учените смятат, че са разработили решение на парадокса на Ферми, което звучи така: извънземните съществуват, но не искат да общуват с нас. Или може би вече са посещавали Земята преди милиарди години и не виждат причина да се върнат.

Учените стигнали до извода, че в нашата галактика има няколко разумни форми на живот. Водещият автор на изследването Джонатан Карол-Неленбек в интервю за Business Insider заяви: „Ако отчитате движението на звездите, когато се опитвате да разрешите парадокса на Ферми, имате едно от двете неща: или никой не напуска своята планета, или всъщност сме единствената технологична цивилизация в галактиката“.

Теорията на изследователите се основава на това, че звездите и планетите се въртят около центъра на Млечния път с различна скорост и в различни посоки. От време на време звездите и планетите се оказват не много далече една от друга, така че учените смятат, че извънземните могат да пътуват до места в галактиката, които са по-близо до тях.

Въпреки това, за този вид пътуване, цивилизациите ще се нуждаят от повече време, за да се разселят в галактиката, отколкото се смяташе досега.

Като вземат това предвид, учените смятат, че извънземните може все още да не са достигнали до нас или ако вече са го направили, те са могли да посетят Земята много преди ние да се развием.

Ето как изглежда видимата Вселена. Може би извънземните цивилизации не са толкова далеч от нас

Откритията на учените се подкрепят и от ръководителя на катедрата по астрономия в Харвардския университет, израелския физик Ави (Авраам) Льоб. Той не е участвал в проучването, обаче се занимава с търсене живот извън нашата планета в продължение на много години и е написал повече от 500 научни труда.

Според Льоб ситуацията се усложнява от факта, че нямаме никакви доказателства за съществуването на извънземни форми на живот. Не сме засекли нито един сигнал от далечни звезди в нашата галактика и не сме открили (?) следи от посещения на извънземни на нашата планета.

Според учения въпросът е какво да се прави с тази липса на доказателства. „Стигнах до извода, че трябва да продължим да търсим доказателства, тъй като можем да ги намерим на най-неочакваните места“, казва Льоб. Физикът предлага да не се обръща внимание на спекулантите и конспиролозите, а да се продължи с търсенето на отговори и да се провежда изследвания. В крайна сметка има само една реалност.

Колко време съществуват цивилизациите?

Ако сте гледали научнофантастичния филм от 1996 г. „Контакт“ с Джоди Фостър и Матю Макконъхи в главните роли, можете спокойно да предположите, че ако съществуват извънземни цивилизации, те не живеят дълго. „Контактът“ е базиран на едноименната книга на астронома и популяризатор на науката Карл Саган.

Романът разказва за най-реалния, според науката, контакт между човечеството и извънземна цивилизация. Един от основните въпроси, които се задават от главните герои, е въпросът как развитите цивилизации са оцелели в научния и техническия прогрес и не са се самоунищожили?

Ави Льоб предполага, че тази тъжна съдба може да е постигнала други цивилизации. Това обаче не означава, че не можем да намерим доказателства за тяхното съществуване. В крайна сметка много изследвания в тази област не отчитат правилно как се движи галактиката Млечен път.

Ако обаче извънземна цивилизация съществува достатъчно дълго време и не е потънала в забвение преди най-близката обитаема звездна система да се приближи до тяхната планета, тогава такава цивилизация може да изчезне, преди извънземните да излязат извън границите на своята Слънчева система.

По материали на hi-news

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Физикът Брайън Уолш: Ако няма извънземни, то тогава човечеството е обречено…

Човечеството е заплашено от унищожение, ако сме сами във Вселената. Ако няма извънземни, това означава, че ние ще изчезнем. Огромните размери и възраст на Вселената предполагат, че трябва да има… Continue reading „Физикът Брайън Уолш: Ако няма извънземни, то тогава човечеството е обречено…“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *