300-километров метален обект се крие под ледовете на Антарктида

Измина много време от откриването на Антарктида, но и до днес този леден континент си остава най-загадъчният на планетата. Антарктида пази тайните си под многокилометрова ледена покривка.

Една от главните му мистерии е гравитационната аномалия в района на Земя Уилкс (Wilkes Land). По време на полет над Антарктида през 2002 г., спътниците на НАСА регистрират неочакван гравитационен импулс, който се излъчва; от огромно пространство под леда с диаметър около 500 километра.

Научен екип, ръководен от професора от университета в Охайо Ралф фон Фрезе през 2006 г. открива в района наличието на гигантски кратер, вътре в който се намира плътна маса с широчина около 300 километра, която се простира на 848 метра дълбочина. Предполага се, че в кратера е скрит метален обект.

Учените предполагат, че под леда на Антарктида лежат останките на огромен астероид. Все още обаче не е ясно как Земята е успяла да оцелее след сблъсък с такава чудовищна маса.

Според изследователите на Антарктида, в Wilkes Land има някакво космическо тяло, но все още е невъзможно хора да се доближат до него. Такава експедиция би изисквала огромно количество ресурси и нейната прогнозна цена е сравнима с цената на пилотиран полет до Марс.

Засега не е възможно да се открие истината за мистериозния обект в недрата на Антарктида, затова конспиролозите имат свои теории. Мнозина смятат, че извънземен кораб се е разбил на ледения континент или е построена база за извънземна цивилизация.

ec-arctic

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Мистерии: Магнитното поле на Земята отслабва и унищожава орбитални спътници

Така наречената Южноатлантическа аномалия се е сформирала през последните пет години. Според учените Земята се подготвя за смяна на полюсите, съобщава DailyMail. Това откритие е направено от група учени от… Continue reading „Мистерии: Магнитното поле на Земята отслабва и унищожава орбитални спътници“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *