Опасна ли е технологията 5G, която бе разгърната внезапно у нас?

Всъщност въпросът е следният : Колко опасна е тази технология? Много шум се вдигна около 5G по цял свят, а конспиролозите твърдят, че тя е особено опасна за здравето.

Има хиляди снимки и клипове, на които се вижда как птици падат мъртви около кулите за 5 G. Дали това е причината? Официалните власти отричат, мобилните оператори – също!

На сайта на един от българските мобилни оператори обаче има доста конкретни данни за това, какво е въздействието на 5G мрежата върху човека.

Прочетете внимателно и преценете сами!

Досегашните мрежи на операторите – 2G, 3G и 4G, работят в обхвата на 700 до 2600 MHz. При 5G мрежите ще бъде използвана и честотната лента в обхвата на 3400 до 3800 MHz, както и в 26 GHz в бъдеще.

При тези честоти единственият ефект, който се наблюдава е термален или възможност за леко загряване на кожата, като същите всъщност се използват и днес от Wi-Fi, бейбифони, Bluetooth и други технологии.

За да са безопасни електромагнитните полета, има прагове, които се дефинират от Международната комисия за защита от нейонизиращи излъчвания (ICNIRP). ICNIRP е независима асоциация, действаща в Германия, която е официален партньор на Световната здравна организация (СЗО) и на Международна организация на труда (МОТ). ICNIRP се консултира и с Европейската комисия.

Лимитите на електромагнитните полета се базират на SAR (Specific Absorbation rate), който измерва каква радиочестотна енергия се абсорбира от човешкото тяло, когато то е изложено на нея.

Това гарантира, че температурата на тялото в близост до различна мобилна техника се нагрява с по-малко от 0.02°C..

България има една от най-стриктните норми за радиоизлъчване в Европа, които са с до 100 пъти по-ниски от тези на Международната комисия за защита от нейонизиращи излъчвания.“

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *