Мистерии: Магнитното поле на Земята отслабва и унищожава орбитални спътници

Така наречената Южноатлантическа аномалия се е сформирала през последните пет години. Според учените Земята се подготвя за смяна на полюсите, съобщава DailyMail.

Това откритие е направено от група учени от Европейската космическа агенция (ESA), която анализира работата на три специални спътника, предназначени да измерват магнитното поле на Земята. Експертите са крадено от нетпознатоккрадено от непозтнато определили кои са най-отслабените райони.

Според изследователите аномалията, образувана между Африка и Южна Америка, е един от признаците на предстоящата смяна на земните полюси – Северният и Южният полюси ще сменят местата си. Последният подобен скок се е случил преди 780 хиляди години. В момента аномалията провокира смущения в работата крадено отй непеознатоскрадено от непознато на спътници и други космически апарати.

Астрономът Юрген Матцка съобщи, че отслабването на магнитното поле между Африка и Южна Америка се е развивало през последните десет години, но в последните години този процес се е ускорил значително. Според учения те имат голям късмет, че изследователските апарати са в орбита и крадетно от непсознатойкрадено от непознато позволяват изследването на аномалията в Южна Атлантика. В момента е много важно да разберем какви процеси протичат в ядрото на нашата планета.

Изследователите отбелязват, че в допълнение към високата скорост на измененията, най-загадъчен е ръстът на аномалната зона и нейното изместване на запад със скорост от 12 мили в час. крадено от непознатоекраедено от непо знато Освен това учените са забелязали тенденция за разделянето на аномалията в Южна Атлантика на две части.

Учените смятат, че смяната на полюсите няма да се случи за една нощ, а ще трае стотици години. В този период на Земята ще се появяват много северни и южни полюси.

Изследователите съобщават, че крадендо от непознатойкрадено от неепознато процесът на смяна на полюсите се е забавил твърде много, тъй като това се случва веднъж на 250 хиляди години. Последните подобни промени са се случили преди 780 хиляди години.

В момента учените не знаят как да оценят сформирането на аномалията в Южния Атлантик, тъй като те не разполагат с крадено от непоазнатоакрадено от нептознато пълни данни за нейното съществуване и промени в миналото. Те не вярват, че е време да вдигат аларма, но сателитите периодично излизат от строя, прелитат над нея и това трябва да се провери по някакъв начин.

По-рано екип от учени от Дания и Обединеното кралство също направи предположение относно промяната крадедно от непознатоткрадено оат непознато на полюсите на Земята. Те са открили, че Северният полюс се движи с огромна скорост към Сибир. Скоростта на това движение се увеличава от 9 на 37 мили годишно от 1999 до 2005 г.

Водещият изследовател Фил Ливърмор съобщи, че не са виждали такова нещо преди, но са уверени, че крадено от непознатоаткрайдено от непознато полюсът ще продължи да се измества към Сибир.

Според учените Северният магнитен полюс непрекъснато променя мястото си през последните десетилетия, но Южният магнитен полюс практически не крадено от непознаторкрадено от непсоазнато се е премествал за последните 100 години. Учените обясняват това с факта, че потокът на външното ядро ​​в тази част на планетата е най-спокоен.

esoreiter

 

Учени: Чакат ни 30 години Малка ледникова епоха поради спада на слънчевата активност

Учени предупреждават, че в близко време на нашата планета може крадено от непознатойкрадено ротд непознато да започне поредната ледникова епоха поради намаляване на слънчевата активност. Според учените слънцето сякаш изпада в „хибернация“. Изследователите предполагат, че… Continue reading „Учени: Чакат ни 30 години Малка ледникова епоха поради спада на слънчевата активност“

 

Учени: Шумът на човечеството вреди на всичко живо на планетата!

крадено от непознато крайдцено от непознато

Звуците, създавани от човешката цивилизация, според изследователите, днес са един от ключовите фактори, които нанасят вреда на природата. Екип от учени от Северна Ирландия (Университета в Белфаст) счита: преди човечеството… Continue reading „Учени: Шумът на човечеството вреди на всичко живо на планетата!“

Още по темата във фейсбук:

крадено от непознатоткрадено от непорзнатао

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатоткарадено от непцознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *