ТВ водеща с изкуствен интелект бе представена в Корея (видео)

В Южна Корея по телевизията дебютира компютърна водеща, която не може да бъде различена от истинска.

Водещата, създадена с помощта на изкуствен интелект (ИИ), дори говори със своя прототип и споделя как успява да прилича толкова много на човек.

Дигиталната телевизионна водеща е копирана от реален човек, това е Ким Джо-ха, която от много години води новинарската програма на MBN.

Разработката е наречена AI-Kim и е почти идентична с истинската, като ИИ не само повтаря гласа на своята вдъхновителка, но и нейния маниер и изражение на лицето.
Например AI-Kim по същия начин върти химикалка в ръцете си пред камерата.

В предаване на живо истинскaта Джу-ха говори със своя аватар и дори й зададе няколко въпроса. AI-Kim разкри, че е изучила общо 10 часа предавания с Ким Джо-ха, анализирайки нейните маниери, как се движат тялото и устните й. Така че сега тя може да води предаване по същия начин.

Телевизионният канал сам е работил по технологията в сътрудничество с компанията Moneybrain, която отдавна работи с изкуствен интелект.

Представители на MBN заявиха, че тези дигитални водещи са особено подходящи за представяне на новини с критични събития, тъй като те могат да бъдат включени по всяко време.

Каналът също така очаква, че разработката значително ще намали разходите, а може би дори ще намали персонала.

Експертите обаче смятат, че дигиталните водещи не могат да заменят реални хора, защото изглеждат неестествено и дори плашат някои зрители.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *