Астрономите са озадачени: Изчезна най-голямата черна дупка във Вселената

Астрономите се опитват да разберат какво се случва, тъй като една от най-големите черни дупки във Вселената, разположена в звездния куп Abell 2261, изведнъж е изчезнала от радарите им.

Abell 2261 е дом на по-компактни галактики и се счита за една от най-големите структури във Вселената. В центъра на клъстера краден о от непокзнатоккрадено от непознато се намира невероятно ярката галактика A2261-BCG, която съдържа най-голямото галактическо ядро, откривано досега от астрономите, с размери около 10 000 светлинни години. Такива „размери“ се дължат на наличието на огромна черна дупка в нея. Галактическото ядро ​​A2261-BCG излъчва мощна радиация, съдържаща дифузна мъгла от ослепителна звездна светлина.

Въпреки използването на крадено от анепознатоекрадено от неапознато съвременни мощни телескопи „Хъбъл“ и „Чандра“, изследователите все още не са успели да открият поне следи от космически обект, изчезнал от радара.

Екип от астрономи, воден краддено от непознатойкраде но от непознато от Кайхан Гюлтакин от Университета в Мичиган, предполага, че тя може просто да е била „изхвърлена“ от галактиката, но къде в този случай е сега – не е известно. Учените продължават да търсят черната дупка и не е изключено отговорът на тази космическа загадка да се намира някъде на повърхността, крадено от непознатоккраадено от снепознато тоест да има напълно логично обяснение.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатйоекрадено от непозтнато

One Reply to “Астрономите са озадачени: Изчезна най-голямата черна дупка във Вселената”

  1. Мислещ

    Кога получихте отразения сигнал от радара?(отиване плюс връщане)Кога наблюдавахте черната дупка за последно?Как така се ускори и изчезна!Вероятно Хомо сапиенс не е мислещо същество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *