НАСА публикува впечатляваща панорама на повърхността на Марс (видео)

Марсоходът Curiosity е заснел района на Глен Торидон с обзор от 360-градуса и висока разделителна способност. Видеото бе публикувано от Американската национална космическа агенция.

Повече от хиляда снимки, направени от роувъра Curiosity в периода от 24 ноември до 1 декември 2019 г. са били необходими на експертите, за да сглобят тази панорама. Тя се състои се от 1,8 милиарда пиксела. Като включите видеото по-долу, можете да видите тази панорама със собствените си очи.

Последната такава панорама беше съставена и публикувана от НАСА през 2018 г. въз основа на снимки, направени от роувъра от върха на хребета Вера Рубин от височина около 327 метра.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Мистериите на Марс: Учените установиха категорично, че някой или нещо произвежда кислород на Червената Планета!

За първи път в историята на космическите проучвания учените измериха сезонните промени в газовете, които запълват атмосферата, непосредствено над повърхността на кратера Гейл на Марс. В резултат те забелязали нещо… Continue reading „Мистериите на Марс: Учените установиха категорично, че някой или нещо произвежда кислород на Червената Планета!“

Гъба, червей или цвете? На снимка от Марс уфолози откриха нов странен обект!

На Марс и по-рано са забелязвани необичайни обекти, приличащи на гъби, а сега на нова снимка, направена миналия месец, е забелязан нов подобен обект. В началото на януари 2020 г.,… Continue reading „Гъба, червей или цвете? На снимка от Марс уфолози откриха нов странен обект!“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *