Предсказанията на Вернер фон Браун за Мъск и Марс

Германският конструктор Вернер фон Браун е предсказал преди 68 години, че „Илон“ ще доставя хора на Марс.

Инженерът споделя мислите си в книгата „Проектът Марс“, която е публикувана през 1953 г.

Снимка на страницата с предсказанията е публикувана от потребителя на Twitter Тоби Лий, който е журналист, отразяващ новини в областта на космоса.

Говорейки за съдбата, знаете ли, че в книгата на фон Браун от 1953 г.“ Проектът Марс“ се споменава човек на име Илон, който ще достави хора на Марс?“ Доста безумно“, пита Лий.

Браун пише книгата през далечната 1948 година. В нея са описани подробно техническото устройство на живота на Марс, както и структурата на властта – нейният имперски принцип. Владетелят ще получи титлата „Илон“.

„Марсианското правителство се ръководи от група от десет души, чийто лидер е избран с всенародно гласуване за петгодишен мандат и получи титлата Илон“, се казва в книгата.

Има обаче и скептици. Според тях, Преводът може да указва, че Илон не е име, а по-скоро титла или длъжност, „нещо като избран меритократичен президент“, пише Express.

По-рано американският бизнесмен Илон Мъск вече се нарече „император на Марс“. Той изрази надежда да изпрати пилотирана космическа мисия на Марс още през 2024 година.

По-рано Илон Мъск заяви пред репортери, че е готов да продаде цялото си имущество в името на колонизацията на Червената планета.

„Предпочитам да спя във фабриката или в офиса“, каза той.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *