„Ние сме част от единен Божествен план“: Мичио Каку за съществуването на Бога

Правилата не са се появили случайно, казва известният физик

Вернер Хайзенберг, физикът, открил квантовата механика, пише: „Първата глътка от чашата на науката поражда атеизъм, но на дъното й ни очаква Бог“.

Теоретичният физик, футурист и автор на бестселъри Мичио Каку е разработил теория, която доказва съществуването на Бог, с помощта на така наречената теория на струните. Тази теория предполага, че привидното разнообразие от елементарни частици всъщност са „колебателни състояния“.

Мичио Каку е убеден във факта на разумния дизайн на Вселената, който много дразни научната общност – все пак той е един от най-известните, уважавани физици в света, съавтор на теорията на струнното поле (едно от направленията в теорията на струните).

Д-р Каку е един от продължителите на търсенето на „Теорията на всичко”, което е започнато от великия Айнщайн. „Теорията на всичко“ трябва да обедини четирите фундаментални сили на Вселената: гравитацията, електромагнетизма, „голямата сила“ и „малката сила“.

Според Каку, самата цел на физиката е „да се намери уравнение, което ви позволява да комбинирате всички сили на природата и да четете разума на Бог“.

Тъй като теорията на струните точно това предлага – унифицирано описание на гравитацията и физиката на частиците, тя претендира да е „теорията на всичко“.

До това заключение (за съществуването на Разум във Вселената) д-р Каку стига след експеримент с „примитивни полурадиални тахиони“ (както той ги нарича).

Тахионът е частица, която се движи по-бързо от светлината. Много физици обаче смятат, че такава частица не съществува в природата, тъй като съществуването й противоречи на известните закони на физиката.

Както Айнщайн и други отбелязват, специалната теория на относителността означава, че ако съществуват по-бързи от светлината частици, те биха могли да се използват за комуникация в обратно движение на времето.

Каку използва технология, разработена през 2005 г., която му позволява да анализира поведението на материята на субатомно ниво въз основа на примитивен тахионен полурадиус.

!-- Composite Start -->

След няколко подобни експеримента, изучаващи поведението на тахионите, физикът стига до извода, че човечеството живее в „матрица“ – свят, управляван от закони и принципи, измислени от интелект-архитект.

„Стигнах до заключението, че живеем в свят, управляван от правилата, създадени от Разума“, казва той. „Това не е любимата ви компютърна игра, а нещо много по-голямо, сложно, неразбираемо.”

Анализът на поведението на материята на субатомно ниво под влияние на тахионен полурадиус показва пълната абсурдност на понятието „случайност“. В крайна сметка живеем в свят, който се управлява от стабилни закони и не се определя от никаква космическа случайност.

„Това означава“, отбелязва Каку, „че по всяка вероятност във Вселената има сила, непозната за нас! Но тази „непозната сила”, която е сътворила всичко, е дала на всичко съществуване и поддържа всичко в цялост, не е нищо друго освен личността на Исус Христос, както вярват всички християни.“

Както разбира Мичио Каку, цялата Вселена е симфония от вибриращи струни, излъчвани от разума на Самия Бог. И тази космическа музика резонира в 11 измерения на хиперпространството.

Този японско-американски физик заяви: „Физиците са единствените учени, които могат да произнасят думата „Бог“, без да се изчервяват.

„Ясно ми е, че съществуваме в рамките на единен план, управляван от правила, които са създадени и оформени от универсалния Разум и не са се появили случайно.”

Източник: orthedu

 

Укр 2

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

One Reply to “„Ние сме част от единен Божествен план“: Мичио Каку за съществуването на Бога”

  1. Ивайло Златанов

    Не ми достигат знания и доказателства, но интуитивно още преди да стана физик, съм усетил съществуването на разум във вселената. Мичиу Каку заслужава поздравления, че е намерил начин да го каже разбираемо за хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *