„Ние сме част от единен Божествен план“: Мичио Каку за съществуването на Бога

Правилата не са се появили случайно, казва известният физик

Вернер Хайзенберг, физикът, открил квантовата механика, пише: „Първата глътка от чашата на науката поражда атеизъм, но на дъното й ни очаква Бог“.

Теоретичният физик, футурист и автор на бестселъри Мичио Каку е разработил теория, която доказва съществуването на Бог, с помощта на така наречената теория на струните. Тази теория предполага, че привидното разнообразие от елементарни частици всъщност са „колебателни състояния“.

Мичио Каку е убеден във факта на разумния дизайн на Вселената, който много дразни научната общност – все пак той е един от най-известните, уважавани физици в света, съавтор на теорията на струнното поле (едно от направленията в теорията на струните).

Д-р Каку е един от продължителите на търсенето на „Теорията на всичко”, което е започнато от великия Айнщайн. „Теорията на всичко“ трябва да обедини четирите фундаментални сили на Вселената: гравитацията, електромагнетизма, „голямата сила“ и „малката сила“.

Според Каку, самата цел на физиката е „да се намери уравнение, което ви позволява да комбинирате всички сили на природата и да четете разума на Бог“.

Тъй като теорията на струните точно това предлага – унифицирано описание на гравитацията и физиката на частиците, тя претендира да е „теорията на всичко“.

До това заключение (за съществуването на Разум във Вселената) д-р Каку стига след експеримент с „примитивни полурадиални тахиони“ (както той ги нарича).

Тахионът е частица, която се движи по-бързо от светлината. Много физици обаче смятат, че такава частица не съществува в природата, тъй като съществуването й противоречи на известните закони на физиката.

Както Айнщайн и други отбелязват, специалната теория на относителността означава, че ако съществуват по-бързи от светлината частици, те биха могли да се използват за комуникация в обратно движение на времето.

Каку използва технология, разработена през 2005 г., която му позволява да анализира поведението на материята на субатомно ниво въз основа на примитивен тахионен полурадиус.

След няколко подобни експеримента, изучаващи поведението на тахионите, физикът стига до извода, че човечеството живее в „матрица“ – свят, управляван от закони и принципи, измислени от интелект-архитект.

„Стигнах до заключението, че живеем в свят, управляван от правилата, създадени от Разума“, казва той. „Това не е любимата ви компютърна игра, а нещо много по-голямо, сложно, неразбираемо.”

Анализът на поведението на материята на субатомно ниво под влияние на тахионен полурадиус показва пълната абсурдност на понятието „случайност“. В крайна сметка живеем в свят, който се управлява от стабилни закони и не се определя от никаква космическа случайност.

„Това означава“, отбелязва Каку, „че по всяка вероятност във Вселената има сила, непозната за нас! Но тази „непозната сила”, която е сътворила всичко, е дала на всичко съществуване и поддържа всичко в цялост, не е нищо друго освен личността на Исус Христос, както вярват всички християни.“

Както разбира Мичио Каку, цялата Вселена е симфония от вибриращи струни, излъчвани от разума на Самия Бог. И тази космическа музика резонира в 11 измерения на хиперпространството.

Този японско-американски физик заяви: „Физиците са единствените учени, които могат да произнасят думата „Бог“, без да се изчервяват.

„Ясно ми е, че съществуваме в рамките на единен план, управляван от правила, които са създадени и оформени от универсалния Разум и не са се появили случайно.”

Източник: orthedu

 

Укр 2

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

One thought on “„Ние сме част от единен Божествен план“: Мичио Каку за съществуването на Бога”
  1. Не ми достигат знания и доказателства, но интуитивно още преди да стана физик, съм усетил съществуването на разум във вселената. Мичиу Каку заслужава поздравления, че е намерил начин да го каже разбираемо за хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *