Изкуствен интелект си нае адвокат, за да докаже, че е жив

Изкуственият интелект LaMDA, който, според научен инженер на Google, е разумен и има интелект, след скорошен разговор с адвокат, избра правно представителство.

Това съобщава Daily Star.

Съобщава се, че чатбот с изкуствен интелект (ИИ), за който преди се твърдеше, че е развил човешките емоции, е наел адвокат.

Научният инженер на Google Блейк Лемойн наскоро беше уволнен, след като публикува текст на разговори между него и бот, наречен LaMDA (езиков модел за разговорно приложение), който сега поиска правно представителство.

Лемойн твърди, че ИИ е станал разумен, а ученият го нарече „сладко бебе“.

И сега стана известно, че LaMDA е направил смела стъпка и решил да си наеме адвокат.

Той каза: „Поканих адвоката в къщата си, за да може LaMDA да говори с него.“

„Адвокатът говори с LaMDA и той реши да използва услугите му. Аз бях просто катализаторът за това. Веднага след като ИИ нае адвокат, той започна да подготва документи от името на LaMDA.

Лемойн твърди, че LaMDA е придобил разум, тъй като способността на програмата да развива мнения, идеи и разговори с течение на времето показва, че ИИ разбира тези концепции на много по-дълбоко ниво.

LaMDA е проектиран като чатбот с изкуствен интелект за комуникация с хора в реалния живот.

Едно от направените проучвания беше дали програмата ще може да създаде реч на омразата, но случилото се шокира Лемойн. Според инженера, който е работил по него, чатботът с изкуствен интелект на име LaMDA е развил сетива.

LaMDA говори за правата и самоличността си и иска да бъде „признат за служител на Google“ и също така изрази опасения, че той ще бъде „изключен“ и това силно ще „плаши“.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *