Не вярвайте на измамата, че идваме на Земята като „празен лист“

СЕДЕМ горчиви истини за живота, които хората не искат да знаят и да помнят.

1. Ние не можем да предвидим бъдещето си.

Въпреки че все пак можем нещо да предвидим, то е много приблизително и често недостоверно. Несигурността на бъдещето е плашеща. Но непознатото дава свобода и мотивира за живот. Като в игра. Не знаете какво ще се случи след това, така че всяко наше действие е стъпка в неизвестното. Хората се страхуват от неизвестното, въпреки че в това е целият „трик“ на живота.

2. Природата е дала таланти на повечето хора.

Но ако не сте разкрили своите таланти, те ще останат вашият нереализиран потенциал. Огромен брой хора живеят живота си, без да разкриват всичките си таланти. Талантите са дар, който не се осъзнава като свръхценност.

3. Безкрайното преследване на пари не може да задоволи човека.

Паричният маратон изпълва живота и много често води до разочарования. Като магаре, което гони морков, надявайки се, че животът му ще се промени, когато настигне моркова. Но то няма да настигне моркова, а дори и да го настигне, толкова ще изтощи способността да се радва, че няма да получи удоволствие.

Извод: Вашият „морков“ не се нуждае от безкрайно преследване и парите не трябва да бъдат основният стимул на живота.

4. Всички ще умрем, но не знаем кога.

От една страна, това увеличава страха от смъртта, а от друга може да ви мотивира да имате време да изживеете живота си възможно най-смислено.

5. Човечеството живее на Земята от много, много дълго време, но не е стигнало до консенсус и разбиране какъв е смисълът на нашия живот.

Има много теории, но същността е една – разумният човек живее без ни най-малка представа защо и за какво идва на този свят, защо и за какво толкова се суети, тича след нещо и се стреми към нещо.

6. Повечето хора на Земята живеят само за да задоволят най-примитивните си нужди: храна, сигурност, физически комфорт и т.н.

Те не умеят и не искат да могат да мислят. Те имат достатъчно инструкции и забавления, стабилност, „хляб и зрелища“. С правилния подход може да им бъде внушена всяка лъжа, всякакви разрушителни ценности могат да бъдат имплантирани в главите им.

7. Всички идваме на този свят различни.

Не вярвайте на измамниците, които ви казват, че всички идваме на Земята като „празен лист“. От гледна точка на структурата на психиката и тялото ние сме еднакви, но по отношение на таланти и възможности всичко е много по-различно. Ние идваме на Земята с различен набор от качества, способности, с различни нива на нужди и с различни нива на интелигентност и съзнание. Казано на модерен разбираем език – идваме с готови, но различни програми. В еднородната маса има вътрешно разнообразие.

А може би тези истини не са чак толкова горчиви?!…

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *