Учени: На Земята е започнал климатичен хаос!

Група учени от САЩ, Германия, Великобритания, Нова Зеландия и Канада предупредиха, че на  Земята е започнал климатичен хаос.

Изследователите твърдят, че в Антарктида и Арктика е започнало стремително топене на ледниците, което ще предизвика екстремни климатични условия на планетата.

Според учените, те внимателно са изследвали ледените покривки в Антарктида и  Арктика и са открили сериозни изменения. Освен това експертите отбелязват, че бързото топене на ледниците ще предизвика сериозни смущения в океанските течения и ще промени нивото на температурите във всички части на планетата.

А по-рано служители на американската космическа агенция НАСА откриха аномалии в Източна Антарктида. Те са изяснили, че ледниците в Източна Антарктида, които винаги са били считани за стабилни, са започнали да се топят стремително.

От НАСА подчертават, че преди това изследователите са били убедени, че ледниците в тази зона не са били засегнати от климатичните промени на планетата. По-специално, НАСА е регистрирала топенето на ледника Тотен – най-големият в този регион.

Учените предупреждават, че ако той се разтопи напълно, морското ниво ще се повиши с повече от три метра.

Източник: 24news

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Мистериите на Земята: 6 звука с необясним произход (видео)

Тези звуци са записани от Националната океанска и атмосферна администрация (NOAA) на САЩ и условно са разделени от учените в 2 групи Първата група включва : Upsweep Неизвестният звук е… Continue reading „Мистериите на Земята: 6 звука с необясним произход (видео)“

Мистерията на 536 г.: Когато Земята потъна в Черната мъгла…

Много бедствия е имало в човешката история, такива като епидемии от чума, масов глад, опустошителни войни, грипни пандемии и други, които застрашават човешката цивилизация. Но най-лошата година може да се… Continue reading „Мистерията на 536 г.: Когато Земята потъна в Черната мъгла…“

Все повече жители на Земята чуват „Тръбите на Апокалипсиса! (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *