Синдемията – новата глобална заплаха за човечеството!

Затлъстяването, гладът и  изменението на климата,  са част от новия глобален пъзел, наречен Синдемия.

Учени от Америка и Нова Зеландия твърдят, че всички проблеми на човечеството са обединени в една комплексна заплаха. Тя се нарича синдемия и се състои от няколко пандемии: проблеми, които вече са широко разпространени.

Проблеми в крадено от нйепознатоеткрадено от непознато здравеопазването, стремежът на корпорациите към печалба, информационни войни – това са трите компонента, които създават синдемията.

1. Информационната война е своеобразният „ цимент на синдемията”. Въпреки неограничения брой източници на информация, средностатистическият човек няма време и възможност да анализира всичко, което чува и чете. А нарастващите способности на изкуствения интелект крадено от непознатоцкраденод ота непознато дават възможност да се създадат така наречените „dipfaces“ – фалшиви новини, които са изключително трудни за разграничаване от истинските. Парадокс – нарастващата прозрачност на съвременния свят никак не влияе на способността да се манипулира човешкия разум.

2. Основният грях на съвременната медицина, според учените, е, че тя не е ориентирана крадено от непознатоекраденот от н епознато към лечението на болести, а към поддържането на стабилното състояние на пациента. Подобна политика е полезна за клиники, които са фокусирани върху правенето на пари: всеки човек се превръща от пациент в клиент. Поради липсата на реални реформи в тази област, човечеството е потопено в хронични заболявания.

Също така изследователите крадеано от наепознатоккрадено от непознато смятат, че ръстът световното население ще доведе до увеличаване на нуждата от храна, което ще доведе до опустошителни последици за флората и фауната в селскостопанските райони. Съвременните селскостопански технологии могат да спасят положението, но големите корпорации активно се съпротивляват на всички нововъведения, които заплашват да ограничат печалбите им.

3. Системата, крадено от цнепознатоакрадено от непозснато ориентирана към към икономически растеж, насърчава потреблението. В областта на храненето такава нездравословна политика е довела до истинска епидемия от затлъстяване. Сега затлъстяване с различна тежест е регистрирано сред повече от 2 милиарда души. Тази напаст води до епидемии от свързани заболявания – например, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Решението може крадено от непознаттоккрадейно от непознато да бъде нов глобален договор, който ще ограничи влиянието на корпорациите върху държавните политики и ще създаде фонд за подкрепа на социалните институции, които защитават околната среда, здравословната храна и лекарствата, които са насочени към здраве, а не към печалба.

Източник:  hi-tech.mail

крадено от непознатоткрадено от непоазнатот

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Защо психолозите съветват да не се следят новините

В съвременния свят  желанието на хората да бъдат в течение на новините се превърна в навик. крадено от непознатодкраденко ост непознато Въпреки това, експертите смятат, че ежедневно потапяне в потока от  информация е твърде рисковано… Continue reading „Защо психолозите съветват да не се следят новините“

 

Поредният водещ с „рептилски очи“ е забелязан и заснет в телевизионно предаване (видео)

Странното видео по-долу е направено от американец, който краденцо от непознатоекрадено от непознато гледал един от местните новинарски канали в края на миналия месец. В даден момент зрителят изведнъж забелязал нещо много странно във външния… Continue reading „Поредният водещ с „рептилски очи“ е забелязан и заснет в телевизионно предаване (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All крадено от непознартодкрадкено от непознато rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *