Учени: Времето не съществува!

Според нова теория на физиците, времето е илюзия, родена в нашия мозък. Учените изложиха концепцията, че времето е илюзия, която се състои само от човешките спомени.

Според учените, съществува теория, според която всичко, което е било или ще бъде, се случва точно сега. Сега Вселената се разширява, но когато този процес приключи, тя отново, а с нея  и времето, ще започне да се свива.

Изследователите считат, че в нашата триизмерна реалност всичко се случва с течение на времето или както в четириизмерната реалност, където нищо не се случва. Ако това е вторият вариант, тогава се оказва, че всъщност нищо не се случва, тъй като всичко е едновременно в миналото, настоящето и бъдещето.

Макс Тегмарк, физик от Масачузетския технологичен институт, казва, че ние се намираме в илюзия, в която миналото вече е минало, бъдещето не съществува и при това всичко се променя. Всичко, което човек осъзнава, е обичайно текущо състояние на мозъка му и единствената причина, поради която е сигурен, че съществува, са спомените му.

Британският физик Джулиан Барбър, автор на няколко публикации по темата за времето, е напълно съгласен с заключенията на Тегмарк. Според Барбър през целия си живот ние се носим през събитията на нови времена. Те могат да са различни. Това може да се представи като пейзаж или определена страна. Всяка точка в тази страна е „сега“ и аз мога да нарека тази страна Платония, тъй като тя съществува извън времето и е сформирана по съвършени математически правила.

Барбър смята, че единственото доказателство за изминалата седмица е човешката памет. Например камъните и вкаменелостите са единственото доказателство за миналото на нашата планета. Това обаче са само стабилни структури, които се съхраняват под формата на минерали и които в момента разглеждаме. Всъщност всичко, което имаме, са „записи“, които съществуват именно сега.

Esoreiter

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Джейсън Куит, пътешественик във времето: „Тази планета я чака ад – война между извънземни и машини“

Джейсън Куит, който твърди, че е един от пътешествениците във времето, в интервю за радиошоуто Coast-to-Coast AM radio show, разказа на хилядите шокирани слушатели за ужасите на Голямата война, която… Continue reading „Джейсън Куит, пътешественик във времето: „Тази планета я чака ад – война между извънземни и машини““

Астрофизикът Рон Малет твърди, че е създал прототип на Машина на Времето

Преди няколко дена 74-годишният астрофизик Рон Малет, който работи в Университета на Кънектикът, изведнъж заяви, че  е създал истинска Машина на времето. При това Малет специално уточнява, че много добре… Continue reading „Астрофизикът Рон Малет твърди, че е създал прототип на Машина на Времето“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *