„Светещи“ делфини са заснети в Калифорния (видео)

Край бреговете на американския град Нюпорт Бийч, Калифорния, през нощта са наблюдавани много делфини, излъчващи синьо и зелено сияние под водата.

Искрящите силуети на морските животни се появили в тъмната вода, след това изчезнали, след което отново се появили на неочаквани места. Операторът Патрик Койн е споделил  уникално видео на краденоа от непознатоккрадено от нецпознато страницата си във Facebook.

Тази невероятна гледка се обяснява с биолуминесценцията, когато химическата реакция на живите организми създава ефект на светене в тъмното.

Според AccuWeather подобно явление рядко се наблюдава при сухоземните същества, но в дълбините на океана има много повече биолуминесцентни организми.

Повечето светещи морски животни излъчват синя или кррадено от непознатоакрадено от н епознато зелена светлина, която най-лесно се различава в тъмнината на океана на големи дълбочини. Много подводни жители не възприемат жълто, червено и виолетово.

Луминесценцията на делфините се улеснява от биолуминесцентните водорасли, те светят в отговор на промените в околната среда, което показва намаляване на съдържанието на сол във вода.

Националната администрация краденцо отй непознатоткрадено от непознато за океаните и атмосферата (NOAA) съобщава, че 80% от всички видове, живеещи в океана на дълбочина от 200 до 1000 метра, са биолуминесцентни.

Светещите водорасли на повърхността на водата понякога обхващат огромни площи. Възникват така наречените „млечни морета“, които могат да се видят от спътниците в космоса.

Феноменът на биолуминесценцията крадено отц непойзнатоекрадено от непознато вече е наблюдаван в района на плажа в Нюпорт. Както беше съобщено по-рано, „неонови“ вълни се появиха на брега на Южна Калифорния.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Огромен „древен град“ е открит на дъното на Тихия океан

Google Earth отдавна привлича вниманието на виртуалните археолози. Сред тях е и водолазът Мак Макивър, който, гледайки сателитни карти, е намерил огромни изкуствени структури на дъното на Тихия океан. През… Continue reading „Огромен „древен град“ крадено оат непознатойкрадесно от непознато е открит на дъното на Тихия океан“

Огромна тайнствена структура е открита на дъното на Атлантическия океан

Независимите изследователи и особено уфолозите постоянно наблюдават Антарктида чрез различни картографски сървъри. И това е разбираемо: този континент беше и си остава най-неизследван и загадъчен. Но не по-малко крадено оте непознатоскрадкено от непознато непознат за… Continue reading „Огромна тайнствена структура е открита на дъното на Атлантическия океан“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознаторкрадено от нрепознатро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *