Мистерии: Под ледовете на Антарктида е открит загадъчен мощен източник на радиация!

Изследователи от международния проект PolarGAP са прелетели на самолет над Антарктида с радар, способен да прониква на 3 километра под леда. Според Science Alert, на едно място в източната част, те забелязали аномална топлина на голяма дълбочина.

Предполага се, че неизвестен мощен източник на топлина топи леда отдолу и в крадено тот непознатоткрдадено от непознато същото време от него се излъчва силна радиация.

Според изследователите вероятно на това място под леда има радиоактивна скала, която е създала езеро с гореща прясна вода на три километра дълбочина, която вода допълнително топи леда.

Впрочем точният източник на радиация не е известен на учените и те се краденао от непознато крадено от анепознато опитват да разберат тази загадка. Сега този радиоактивен източник все още има слаб ефект върху състоянието на дебелите ледени слоеве около него, но учените предполагат, че в бъдеще горещата вода ще допринесе за все по-бързото топене на леда.

„Процесът вероятно продължава хилядолетия, а може би и милиони години“, казва водещият краадено от непознатоткртадено от непознато изследовател Том Джордан от Британската антарктическа агенция. И засега той не е повлиял на ледените пластове, но в бъдеще, поради затоплянето на климата това може да направи региона уязвим. „

Мястото, където е засечен мистериозният радиоактивен източник, се намира на разстояние 750 километра от бреговата линия. Точното му местоположение не кра дено от непознаторкрадено от непозднато се съобщава.

Това не е първото откритие от този род. През 2017 г. в Западна Антарктида е открита подземна топлина, а през юли 2018 г. учените предположиха, че под антарктическият ледник Pine Island Glacier, който е най-бързият ледник в региона, се намира подземен вулкан.

Вода близо до Pine Island Glacier. крадено от непознато кркадетно от непознато Снимка: Brice Loose

Рисунка: Tom Jordan

Източник: http: // paranormal-news

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

крадено отд непознатойкрадецно от непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *